OSALLISTU

Sinustako vloggaaja / podcastin julkaisija?

”Videoblogi (arkikielessä vlogi, engl. video blog, vlog) on blogi, joka tehdään videokuvaamalla. Videoblogeja tekeviä kutsutaan vloggaajiksi. Tunnettuja suomalaisia vloggaajia ovat muun muassa Lakko, Herbalisti, Soikku ja Saara. Suomalaisista kanavista eniten tilaajia YouTubessa on dudesonVLOG-kanavalla.”, sanoo Wikipedia.

”Podcasting on tilauspohjaista äänitiedostojen julkaisua verkossa. Podcastin pitäjä julkaisee RSS- tai Atom-syötettä, jossa on tiedot julkaistuista äänitiedostoista. Kuuntelijalla on puolestaan ohjelma, joka seuraa syötteen päivittymistä ja automaattisesti lataa sen perusteella tiedostot myöhemmin kuunneltavaksi. Käytännössä kuuntelu voi tapahtua tietokoneen lisäksi myös MP3-soittimella tai muulla mobiililaitteella. Itse sana podcasting tulee sanoista iPod ja broadcasting, joka viittaa audiotiedostojen siirtämiseen Applen MP3-soittimeen. Koska iPod ei kuitenkaan ole välttämätön podcastin kuunteluväline, termi on myöhemmin määritelty myös lyhenteeksi sanoista ”portable on demand”. Termi ”podcasting” tuli tunnetuksi vuonna 2004 ja Suomessa ensimmäiset podcastit aloitettiin vuonna 2005.”, kertoo Wikipedia.

Onko sinulla tai ryhmälläsi ideoita, sanottavaa sekä intoa ja haluaisit pitää videoblogia tai julkaista säännöllisesti podcasteja? AsiaMedia.fi voisi olla sinulle oiva julkaisupaikka. Kaikki tietävät mikä on sallittua sekä soveliasta ja mikä ei eli aiheisiin emme puutu. 

Ota yhteyttä info@asiamedia.fi tai lähetä viesti yhteydenottolomakkeen kautta ja esittele itsesi. Voit myös lähettää meilitse pienen ”myyntivideon” itsestäsi tai hyvälaatuisen podcastin. Mikäli hommat etenevät, saat oman ”lokeron” AsiaMedia.fi:n sivuille ja voit aloittaa julkaisemisen. Luonnollisesti myös kuvasi ja esittelytekstisi julkaistaan sivullasi. Sitten vain jakamaan linkkejä sosiaaliseen mediaan.

Jaa sivu tästä:
Takaisin alkuun
error: Content is protected!!